Перейти до основного вмісту

Батькам. Про інтернет-безпеку дітей.

     

 Сьогодні, в період карантину, діти дуже багато часу проводять в Інтернеті (дистанційне навчання, спілкування з друзями, пошук нової інформації тощо). Нам варто приділити більше уваги дітям, як користувачам Мережі. Адже в Інтернеті дуже багато небезпек. Тому, давайте слідувати простим правилам:
  • Встановіть часові рамки перебування дитини за комп'ютером. Обговоріть із нею неможливість засиджуватись у ґаджетах перед сном та вночі.
  • Здійснюйте нагляд за входом в Інтернет Ваших дітей віком до 11 років.
  • Потурбуйтесь про безпеку в  Мережі. Використовуйте інформаційні фільтри, програми батьківського контролю, програмне забезпечення для контролю ресурсів, що відвідує Ваша дитина.
  • Навчіть дітей комп'ютерної грамотності. Обговоріть правила безпеки в Інтернеті. Навчіть вигадувати надійні коди, зважати на авторське право інших, дотримуватись правил етикету у спілкуванні з ровесниками, розпізнавати небезпеки Інтернету тощо.
  • Приділяйте більше уваги дитині, частіше спілкуйтесь, організовуйте спільне дозвілля.

І пам'ятайте, Нашим дітям сьогодні, як ніколи потрібна підтримка та допомога!!!


Посилання корисні  для перегляду:

https://stop-sexting.in.ua - про різновид кібер-булінгу - секстинг.

https://www.stopbullying.com.ua - про булінг та кібер-булінг зокрема.

https://kidsvisitor.com/uk/news/297-5-perevirenikh-program-batkivskogo-kontroliu-pid-android  - 5 перевірених програм "батьківського контролю".



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пет-терапія

       Сьогодні, 26 серпня, за підтримки Міжнародного фонду захисту тварин, відзначають Всесвітній день собаки.      Чому саме цю тему обрано? Ні для кого не секрет, що домашній улюбленець - це не тільки відповідальність та витрати, але й джерело позитивних емоцій, клубок любові.     Пет-терапія - один із видів психологічної допомоги, яка використовує взаємодію людини із домашніми тваринами для покращення психічного здоров'я. Ще у 1969 році дитячий психіатр Борис Левінсон запропонував використовувати собак для лікування психічних розладів.  Тож, яку користь приносить домашній улюбленець? Позитивний вплив на роботу серцево-судинної системи  Регулярні прогулянки із собакою та ігри із котиками приносить користь нашому серцю. Профілактика негативних емоцій Дослідники виявили, що при взаємодії із домашнім улюбленцем, при обіймах із ним, в організмі людини виділяється окситоцин (гормон любові), що знижує кров'яний тиск та зменшує рівень гормонів стресу. Запобігання депресії На думк

Почерк і характер. Вступ.

Життя можна почати з чистого листка,  але почерк змінити дуже важко. Пауло Коельо     У час широкого використання Інтернету в повсякденному житті, ми все менше звертаємось до ручки та паперу. Однак, вони незаслужено забуваються. Наш почерк може багато розповісти про емоційний стан, темперамент і , навіть, про певні риси характеру.    На думку багатьох психологів, у почерку більше, ніж у будь-якій руховій активності людини проявляється її внутрішня сутність.    Порівняльним аналізом рис особистості та ознак характеру займається графологія. Це наука, яка широко використовується у візуальній психодіагностиці багатьма високорозвинутими країнами світу.     Сфери застосування графології надзвичайно різні: Рекрутинг - аналіз почерку допомагає компанії витрачати менше часу на з'ясування  компетенції кандидатів. Профорієнтація - навички, інтереси людини визначають професійну спрямованість. Безпека - графологія може прогнозувати потенційну нечесність. Переговори - можна передбачити, як людин

Міжнародний День людей похилого віку

             Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно 1 жовтня 1991 року. Вперше його розпочали святкувати європейці. Згодом, до них приєднались американці, а близько 15 років тому, це свято стало справді інтернаціональним. Особливо шанують цей день в скандинавських країнах. Там Міжнародний день людей похилого віку відзначають з досить великим розмахом. Навіть телебачення 1 жовтня складає таку програму передач, яка найбільше влаштовує літніх людей.               За класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, до категорії людей похилого віку належать особи віком старше 60 років. Найдовше живуть в Марокко та Японії. Серед європейських країн лідерами є Ісландія та Італія – тут середня тривалість життя становить близько 83 років. Громадяни Польщі та України мають найменш тривале життя серед європейців. Україна входить до 30 «найстаріших» країн світу. У 2007 році частка людей пенсійного віку досягла 23,9%, або понад 11 млн осіб, і за рейтингом старіння (частк