Згідно з дослідженням у Великобританії (Університет Лідса), учні, які рідко снідають в шкільній їдальні, отримують нижчі оцінки ніж ті, хто снідає регулярно. У звіті дослідників представлені переконливі докази того, що здоровий сніданок покращує успішність дитини: поліпшує концентрацію уваги в класі, готовність вчитися, поведінку і пунктуальність.
До здорового сніданку ми точно не можемо віднести джанк-фуд.
Джанк-фуд, їжа - сміття - калорійна їжа з низькою біологічною цінністю та високим вмістом жирів і цукру. Термін "джанк-фуд" вперше використала Всесвітня організація споживачів.
Дієтологи склали рейтинг найшкідливішої їжі:
1 місце – чіпси (містять канцерогени), лимонад (спричиняє алергії, шлунково-кишкові захворювання);
4 місце – овочі та фрукти, забруднені промисловими відходами, продукти з консервантами (викликають алергічні захворювання, порушення обміну речовин);
5 місце – маргарин (містить канцерогени) , кондитерські вироби (викликають порушення обміну речовин).
Саме тому, якщо Ви турбуєтесь про успішність у навчанні, варто звернути увагу на якість харчування.
Коментарі
Дописати коментар